Problem sa tvrdom stolicom ili zatvorom mogu imati sve dobre skupine.

Može se javiti povremeno ili prerasti u hroničan problem i potrajati duže.

Evo nekoliko potpuno prirodnih načina kako da se riješite zatvora.

Smokve ili suhe šljive dobro se operu i kvase 24 sata na toplom mjestu. To je prirodno čišćenje. Uzima se ujutro, na prazan želudac. Kod težeg zatvora, postupak ponavaljati duže vremena.

Također, možete piti sok od rotkve ili sirutku.

Kamilicu, list sene i domaću (pitomu) nanu u jednakim dijelovima pripremiti. Sve dobro promješati i od te mješavine pola velike kašike kuhati 4 min u 2 decelitra vode i ostaviti da stoji poklopljeno 10-15 minuta. Procjediti, zasladiti po želji i piti ujutro na prazan želudac i navečer prije jela, po jednu šoljicu.

Plod krkavine (pasji trn) u obliku soka – velika kašika u šoljici čaja svako jutro na prazan želudac ili 30 zrnaca ploda u juhi. Djeca smiju konzumirati polovinu doze.

Ako imate problema sa zatvorom, možete svako jutro na prazan želudac popiti 2 decilitra nezaslađenog limunovog soka. Ovaj postupak ponavljati 3 jutra. Ako zatvor nije težak uzima se sok od pola limuna i na njega se nalije malo prokuhale vode i toplo se popije.

Uvečer sitno narežite 3 suhe šljive i 3 smokve i stavite u 100 ml vode i ostaviti preko noći. Ujutro se sve zajedo pojede. Ponavaljti sve do ozdravljenja.

Uzeti plod divlje ruže (šipak) na način da 12 komada prerežete i namoćite u 150 ml vode. Ostaviti preko noći i ujutro na prazan želudac popiti.